divendres, 8 de gener del 2010

Simon Johnson creu que el pitjor encara no ha arribat

Simon Johnson, que fou economista en cap del FMI, en l'etapa de Rodrigo Rato, i un dels crítics més importants sobre la forma en la que la Reserva Federal ha acudit al rescat de Wall Street, declara en aquesta entrevista que el pitjor encara a d'arribar. Segons el seu parer, els grans bancs (malgrat haver restringit el crèdit) estàn assumint massa risc, cosa que també ha alarmat al BIS que ha convocat als responsables dels bancs centrals i dels bancs més importants per examinar la qüestió. Una novetat en les declaracions de Johnson rau en el fet que la propera crisi es podria extendre per alguns païssos emergents inclós la Xina.

S'estigui o no d'acord val la pena coneixer els arguments que exposa Simon Johnson. D'altra banda s'haurà d'estar atent al discurs que pronunciarà Paul Krugman en la recepció del Nobel. Un discurs que porta el nom de "crisi" de tó no gaire optimista i que donarà bastant que parlar.

A continuació va el link del video amb les declaracions de Simon Johnson http://www.youtube.com/watch?v=RLKuXwisOrc&feature=player_embedded

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada