dilluns, 14 de desembre del 2009

Abu Dhabi dòna la sorpresa

Finalment, Abu Dhabi ha donat la sorpresa i ha proporcionat 10 mil milions de dòlars a Dubau  perque Nakheel pugui pagar els 4,1 mil milions de la deuta que vencia avui. Dic que ha donat la sorpresa perque fins avui semblava que es volia deixar a Dubai a merè dels seus acreedors,

Però no cal oblidar que els bonos que venceixen avui son sukuks, es a dir, bonos islàmics que només porten 7 anys negociant-se als mercats. En aquest sentit, la fallida de Dubai, podria tenir efectes adversos en aquest mercat.

Al mateox temps, per reforçar la seva credibilitat davant els inversors internacionals Dubai ha anunciat una reforma de la seva llei de fallides, i és que segons la tradició islàmica no queda clar si qui compra un bono compra un títol de deute o es converteix en soci de l'empresa emissora, en el qual cas, un tribunal podria deixar als acreedors sens compensacions.


Els mercats han reaccionat positivament al rescat realitzat per Abu Dhabi. El valor dels bonos de Nakheel han pujat en picat com mostra la gràfica, que en gran mesura mostra el recorregut del sentiment dels merats en la darrera setmana i com molt operadors creien que l'assumpte es pogués resoldre satisfactoriament. Si algú va comprar a mínims ara s'embutxaquerà un bon guany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada